Kennisbank: Vloer betegelen

Kennisbank: Vloer betegelen

Wat eerst betegelen, vloer of wand?

Het is belangrijk om de juiste volgorde aan te houden als u een wand en vloer in bijvoorbeeld in toilet wil gaan/laten betegelen. Maar wat moet je nu eerst betegelen, de vloer of juist de wand? Hieronder vertellen we je er meer over.

 

Eigenlijk kunnen we hier maar een kort antwoord op geven. Je start altijd eerst met het betegelen van de wanden alvorens je start met de tegelwerken op de vloer. We doen dit om te voorkomen dat er lijm/specie resten en voegmiddel op de vloertegels vallen en zo de vloer bevuilen en bijvoorbeeld de voegen vol komen te zitten met lijm/specie en voegsel resten.

 

Daarnaast is het handiger om te starten met de muren zodat je niet hoeft te wachten tot de lijm of specie onder de vloer klaar is voordat je met het betegelen van de wanden kunt beginnen.

 

TIP: Houd er rekening mee dat de wand tegels gelijk lopen met de bovenkant van de vloertegels. Je kunt dit eenvoudig zelf opmeten. Zo voorkom je dat de onderste rand wandtegels gedeeltelijk achter de vloertegels vallen en zo kleiner ogen dan de rijen daarboven. 

Gratis adviesgesprek?

Onze tegelzetter expert komt graag vrijblijvend bij u langs om uw wensen samen door te nemen en te bekijken hoe de tegelwerken het beste kunnen worden uitgevoerd. Hij zal u dan ook direct voorzien van een passend advies en tevens een accurate en vrijblijvende offerte uitbrengen voor de tegelwerken die u uit wil laten voeren.