Kennisbank: Tegelzetter

Kennisbank: Tegelzetter

Wat kost een tegelzetter per m²?

De m² kosten voor het laten betegelen van jouw vloeren of wanden kan erg variëren en is afhankelijk van meerdere factoren. Wat kost een tegelzetter nu gemiddeld per m²? Hieronder leggen we het aan je uit.

 

Het verschil in de prijs zit hem onder andere in het type tegel. Een natuursteen tegel is bijvoorbeeld meer werk om te zagen, ze zijn zwaarder en door de ruwe afwerking vaak meer werk om netjes te verwerken. Een keramische tegel is daarin tegen makkelijker te verwerken, weegt vaak minder en kan vlugger gelegd worden. Dit zie je dan ook terug in de m² prijs van een tegelzetter. Daarnaast kan de expertise van de betreffende tegelzetter en of de vloer of wand in de specie of in de lijm moet worden verwerkt ook een belangrijke rol spelen in de m² prijs.

 

TIP: Selecteer niet enkel een tegelzetter op basis van de laagste prijs. Kijk liever naar zaken als verslagen van opgeleverde projecten, recensies en garantietermijnen die worden gegeven op de tegelwerken. Je kunt je vloer of wand immers maar 1 keer laten betegelen en het zou jammer zijn als je een paar honderd euro hebt bespaard maar je vervolgens niet tevreden bent met het resultaat.

 

Hieronder hebben we een overzicht van de m² prijzen voor een ervaren tegelzetter voor natuursteen en keramische tegelwerken.

Kosten per m² voor een natuursteen vloer:

Kosten per m² voor een keramische vloer:

Kosten per m² voor een natuursteen wand:

Kosten per m² voor een keramische wand:

Gratis adviesgesprek?

Onze tegelzetter expert komt graag vrijblijvend bij u langs om uw wensen samen door te nemen en te bekijken hoe de tegelwerken het beste kunnen worden uitgevoerd. Hij zal u dan ook direct voorzien van een passend advies en tevens een accurate en vrijblijvende offerte uitbrengen voor de tegelwerken die u uit wil laten voeren.