Kennisbank: Tegelzetter

Kennisbank: Tegelzetter

Hoe word je tegelzetter?

Er zijn eigenlijk 2 manieren om tegelzetter te worden. De 1e manier is door een opleiding te volgen voor het vak tegelzetter. Dit kan via opleidingen van bijvoorbeeld het ROC of bij Bouwmensen . Je leert dan in een periode van 1.5 tot 2 jaar het basisvak tegelzetten. Met dit diploma kun je vervolgens gaan solliciteren bij tegelzetbedrijven zoals De Tegelzetter Expert.  

 

De 2e manier om tegelzetter te worden is door te solliciteren bij een tegelzetbedrijf als tegelzet assistent. Je gaat dan mee met een ervaren tegelzetter om te starten als helpende hand. Door goed op te letten en vragen te stellen leer je gaandeweg de fijne kneepjes van het vak. Hierdoor leer je precies waar je op moet letten en kun je na enige tijd zelfstandig starten met kleine en eenvoudige klusjes.

 

Ook met dit traject ben je 1,5 tot 2 jaar bezig om de basistechnieken te leren beheersen. Zodra je eenmaal kleine klusjes zelf kunt uitvoeren is het een kwestie van tijd om echt een ervaren vakman te worden. De een pakt dit sneller op als de ander maar om een volwaardige tegelzetter te worden moet je toch wel rekening houden met een leertraject van 3 tot 5 jaar. 

Gratis adviesgesprek?

Onze tegelzetter expert komt graag vrijblijvend bij u langs om uw wensen samen door te nemen en te bekijken hoe de tegelwerken het beste kunnen worden uitgevoerd. Hij zal u dan ook direct voorzien van een passend advies en tevens een accurate en vrijblijvende offerte uitbrengen voor de tegelwerken die u uit wil laten voeren.